Nerede çalışırsak ya da ne iş yaparsak yapalım belki de en çok beklediğimiz ve hayalini kurduğumuz şey tatil günleri. Hafta içi, hafta sonunu, yıl içinde yıllık iznimizi ve belki de hepimizin en çok sevdiği birleşen günlerle uzadıkça uzayan resmi tatil günleri bekliyoruz. Neyse ki 2024 yılı sizi tatil açısından oldukça memnun edecek bir yıl. 2024 yılı için tatil günlerine hafta sonlarını da eklediğimiz taktirde yaklaşık 40 günlük bir tatil günü bizi bekliyor. Tatilinizi önceden planlamayı seviyor ve nereye, nasıl gideceğinize kadar ince detaylara dalmaktan hoşlanıyorsanız, 2024 yılı üzerine şimdiden çalışmaya başlayabilirsiniz. İşte sizin için hazırladığımız 2024 resmi tatil takvimi ve nasıl değerlendirebileceğiniz üzerine bir rehber.

Yılbaşı - 1 Ocak 2024

Resmi tatil takvimimiz hepimizin yeni kararlar aldığı, her şeyin daha iyiye gideceği umudumuzun tazelendiği yılbaşı ile başlıyor. Önümüzdeki yılbaşı ise bize hediyesini pazartesi gününe denk gelerek veriyor. Cuma akşamı yola çıkabileceğiniz hafta sonu ve pazartesi gününü birleştirerek 3 günlük bir tatil yapabilirsiniz. Eğer İstanbul’da yaşıyorsanız Uludağ’da kayak yapmak, Abant’ta doğayla vakit geçirmek ya da rotayı biraz daha uzağa ayarlayıp Avrupa’nın güzel bir şehrine doğru yola çıkmak seçeneklerden sadece birkaçı.

Ramazan Bayramı – 9/12 Nisan 2024

Tatil günleri konusunda bizi en çok mutlu eden bayramlardan biri de Ramazan Bayramı. Ramazan bayramı arefesi 9 Nisan Salı günü başlıyor, bu birçok iş yerinde yarım gün çalışma demek. Arefe sonrasında ise 3 günlük Ramazan Bayramı başlıyor. Her sene olduğu gibi önümüzdeki sene de muhtemelen 2024 Ramazan Bayramı için hafta birleştirilecek ve buradan toplamda 9 günlük bir tatil çıkacak. Bu bayramda egzotik bir atmosferi solumak, başka dünyalara dalıp dönmek isterseniz bizim önerimiz gizemlerin ülkesi Fas.

Fas ve güncel diğer yurt dışı turlarımızı incelemek için hemen tıklayın!

Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı – 23 Nisan 2024

2024 resmi tatilleri arasında yer alan 23 Nisan gün olarak salı gününe denk geliyor. Pazartesi için yıllık izin alarak 4 günlük bir tatil planı yapabilirsiniz. Havaların henüz ısınmaya başladığı bu dönem tatil planı yapmak için çok iyi bir zamanlama. Yeşilin her tonunu görebileceğiniz bir Karadeniz şehrini ziyaret etmek, peri bacalarının masalsı şehri Kapadokya’yı adımlamak, baharda bir başka güzel olan Muğla’yı ziyaret ederek gelmekte olan yaza merhaba diyebilirsiniz.

Emek ve Dayanışma Günü – 1 Mayıs 2024

Emek ve Dayanışma Günü yani İşçi Bayramı 1 Mayıs, çarşamba gününe denk geliyor. Haftanın tam ortasında olduğu için tatil birleştirme imkanı olmasa da 2 günlük yıllık izinle bu resmi tatili hafta sonuna bağlayabilirsiniz. Artık havalar yavaştan ısınmaya başladığından ve çılgın kalabalıktan uzak bir tatil yapmak için yavaştan güneye inip, denizin tadını çıkarmaya başlayabilirsiniz.

Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı – 19 Mayıs 2024

19 Mayıs ne yazık ki tatil günü olan pazar gününe denk geliyor. Herhangi bir tatil birleştirme durumunun olmadığı bu bayram tatil günlerinin nazar boncuğu oluyor.

Kurban Bayramı – 15/19 Haziran 2024

4 günlük olan Kurban Bayramı resmi tatilin başlangıcı 15 Haziran Cumartesi günü. 15 Haziran yarım gün tatil iken sonrasında ise tam gün tatiller başlıyor. Kurban Bayramı birinci günü 16 Haziran Pazar, sonrasında 17 Haziran Pazartesi, 18 Haziran Salı ve 19 Haziran Çarşamba günü 4 gün tam gün tatil var. Muhtemelen son 2 günü de tatil yapılıp buradan da 9 günlük tatil ortaya çıkabilecek. Yine biraz uzaklaşıp, farklı kültürlerin tadına bakmak isteyenlerin plan yapması için oldukça ideal bir sayı. Vizeden muaf olduğumuz Balkan ülkelerine doğru yola çıkmak iyi bir seçenek olabilir.

Demokrasi ve Milli Birlik Günü – 15 Temmuz 2024

2024 resmi tatillerden biri olan 15 Temmuz Demokrasi ve Birlik Günü pazartesi gününe denk geliyor. Yani hafta sonu ile birleştirme yaptığınızda 3 günlük tatil sizi bekliyor. Yine yakınlarda kaçamak yapmak için ideal bir süre.

Zafer Bayramı – 30 Ağustos 2024

Yılın ikinci yarısında ise bizi cuma gününe denk gelen Zafer Bayramı bekliyor. Buradan da yine 3 günlük bir tatil çıkıyor. Yoğun iş temposundan kaçmak ve biraz olsun tazelenmek isteyenler için birebir.

Cumhuriyet Bayramı – 29 Ekim 2024

2024 yılının son resmi tatili olan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, salı gününe denk geliyor. Fakat 1 gün öncesi de yarım gün tatil olduğundan Cumhuriyet Bayramı’nda hafta sonu ile birleştirerek 4 gün tatil yapabilirsiniz. Sonbaharda şöyle kısa bir Avrupa şehri turu yapmak isterseniz Fransa’yı düşünebilirsiniz. Fransa’nın Alsace bölgesi kartpostallardan çıkmışçasına hoş manzaralara sahip bir rota.

Ortaçağ’dan kalma surlarla çevrili, mistik bir masalsı havaya sahip Alsace turu için tıklayın!